Læserbrev: Cykeltrafikken i Kolding

Elo Christoffersen

|

31/07/2013

Dagens topnyheder

Læserbrev af Bo Vesterlund, cyklist og byrådskandidat (SF), Rosenholm 18, 6000 Kolding.

Mange bruger cyklen til og fra arbejde eller uddannelsested og i fritiden.

Med nye cykelstier, som f. eks. cykelstien Kolding – Agtrup – Stenderup, er det blevet mere bekvemt og sikkert at cykle fra sted til sted i kommunen.

Staten bevilger 3 millioner kroner til forbedring af cykeltrafikken i kommunen, hvis byrådet bevilger 4 millioner - hvad jeg håber det gør. Når vi skal forbedre, synes jeg vi især skal tænke på flg. forhold:

Cykelstier mellem kommunens byer skal anlægges sådan at cyklister får en god naturoplevelse. Ved planlægning af nye boligområder skal der gøres plads til cykelstier der kan forbindes til det eksisterende stinet.

Børn har brug for motion før hovedet skal på arbejde i skolen, og når kroppen trænger til at blive brugt efter nogle timers stillesiddende skolearbejde. Derfor skal børns skoleveje ikke tvinge dem over i biler. Skolevejene skal være så sikre at det ikke er et problem at lade børn klare transporten selv på cykel. Skolebørn skal kunne cykle på stier hvor man ikke kommer for tæt på bilerne.

Hvis cykelspor vælges som løsning, må sikkerheden evalueres.

Da vejkryds kan være farlige for cyklister, må vi tænke løsninger der så vidt muligt adskiller cykeltrafikken fra den øvrige trafik, så cykeltrafikken foregår  i tunneler/på broer.

De 300 nye cykelstativer opfylder et behov og skal nok suppleres de steder som det er/bliver attraktivt at cykle til. I den kommende Holmstad vil der f. eks. være brug for stativer til de der cykler langs åen og stopper op der.