Læserbrev: Debatten om plejehjemmet Karstensminde fortsætter

Læserbrev af Michael Harbøll, socialdemokratisk byrådskandidat i Esbjerg Kommune.

Han skriver:

Har borgmesteren kontrol over pressen i Esbjerg? I Jydske Vestkysten kunne man i dag læse, at avisen fremadrettet  ikke vil bringe kritik af Esbjerg's borgmesters i sagen omkring genåbningen af plejehjemmet Karstenminde.

Jeg fik kaffen i den gale hals da jeg læste dette og troede mig et øjeblik hensat til fordums østblok diktaturer, hvor pressen blev kontrolleret af magthaverne, og opposition ikke kunne komme til orde. Kan det virkeligt være rigtigt i et demokrati med ytringsfrihed?

Sagen er, at Esbjerg's borgmester bruger borgernes skattepenge for at få skabe ro i den borgerlige lejr, ved at løbe fra tidligere indgåede aftaler og genåbne Karstensminde, selv om at Esbjerg kommunens forvaltnings egne beregninger viser, at der er i 2017 vil være en merkapacitet af plejehjemspladser i Ribe Nord, hvorunder Gredstedbro hører, på 11 pladser selv efter, at man har lukket Karstensminde.

Efter beslutningen om genåbning vil merkapaciteten udgøre hele 26 plejehjemspladser.

Tallene fra kommunens forvaltning viser altså, at der ikke forventes at være behov for pladserne på Karstensminde i fremtiden.

Det betyder at udgifterne her til bliver en ekstra udgiftpost for kommunen og dermed i sidste ende borgerne.

Og nu vil Jydske Vestkysten åbenbart hellere føre valgkamp for borgmesteren, end være med til at belyse en sag af almen interesse...

Michael Harbøll
Byrådskandidat Socialdemokraterne
Havbakken 123
6710 Esbjerg V

 

Dagens Gossip