Læserbrev: Esbjerg Kommune – mere end en blød mellemvare!

Rasmus Sømod, kandidat til Esbjerg Byråd (C), Nørrevang 9 - Grimstrup, skriver:

Jeg og Det Konservative Folkeparti ønsker, at Esbjerg Kommune skal være mere end blot en blød mellemvare. Vi bor i en fantastisk kommune med masser af energi.

Derfor er det også skræmmende, at vi i Berlingskes Kommuneindeks, der sammenligner landets 98 kommuner på forskellige faktorer, befinder os som nr. 54. Jeg mener vi skal sætte ambitionsniveauet lidt højere, så vi kommer op på mindst samme niveau som Aalborg og Aarhus på hhv. 27 og 17. pladsen.

For at komme derop er det nødvendigt, at vi forbedrer os på alle fronter. Derfor må vi først kigge på de ting, hvor vi kan tjene penge!

Esbjerg Kommune er en af de kommuner, der udliciterer mindst. Vi er simpelthen ikke gode nok til at bruge vores private virksomheder indenfor f.eks. Vej og Park. Måske de kan gøre billigere og mindst lige så godt?  

Kommunerne i top fem, udliciterer alle omkring en tredjedel af de kommunale opgaver til private leverandører.  Esbjerg Kommune er her nr. 70. Det kan vi gøre bedre!

Derudover er administrationsudgiften pr. indbygger i Esbjerg Kommune på 6145 kroner, hvilket rækker til en plads som nr. 55. Her er klassiske kommuner med socialdemokratisk ledelse, Aarhus og Aalborg hhv. nr. 12 med 5177 kroner og nr. 3 med 4849 kroner. Så også her kan vi være bedre.

De penge, der spares vil vi investere, så vi også kommer i toppen indenfor børnepasning, skoler og ældrepleje.

Vi skal derfor ikke gøre som vi plejer, men tænke ud af posen.  Det er vejen til toppen!

 

Dagens Gossip