Læserbrev: Forandring og fornyelse?

Læserbrev af byrådsmedlem og tidligere leder af De Frie Fugle Hanne Dam, Riberdyb 2.2,  6000 Kolding.

Hvor det glædede mig, at læse artiklen om De Frie Fugle i JV forleden. Yes, tænkte jeg – tilbage til rødderne og rummeligheden!

Så hvad nyt er der i det?

Jeg var med til at stifte foreningen og leder af værestedet i mange år, hvor reglerne var, at de stoffrie kunne komme hele dagen og de brugere, som var på vej tilbage til samfundet, i behandling eller substitutionsbehandling, kunne komme om formiddagen.

Sådan kørte det i 8 år!  Derfor undrer det mig også meget, at de ”gamle” brugere af stedet føler sig truede. Moralen var altid, at vi passer på hinanden, men giver også hånden ud til den der har brug for det.

Så med mere åbenhed håber jeg at stedet kan tiltrække flere borgere, end det er lykkes at gøre. Et attraktivt sted, hvor man kan skabe sig et nyt socialt netværk.

Og tro mig, der kom ikke mange aktive misbrugere, som ikke ønskede en forandring.

Et værested skal være rummelig og ikke en klub for de få. Derfor lad os se mere på adfærden end stofferne. Den er sværest at ændre.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip