Læserbrev: Koldings folkeskoler har gode resultater

 

Læserbrev af Christian Haugk, gruppeformand (S) og borgmesterkandidat, Vranderupvej 45, 6000 Kolding.

Kolding Kommunes folkeskoler er blandt de bedste i Danmark. Det har vi fået endnu et bevis for, via de kvalitetsrapporter skolerne netop har afleveret. Kvalitetsrapporterne kan oversættes som den enkelte skoles virksomheds- og handlingsplan. Her arbejdes der både med overordnede mål for alle skolerne, men også specifikke mål for den enkelte skole.

Rapporterne for skoleåret 2011-12 skulle for alle skolerne arbejde målrettet med læsning i 8. klasse, naturfag, elevfravær og pædagogiske læringscentre.

På alle fire områder præsterer skolerne gode resultater, bl.a. ligger Kolding Kommunes folkeskoler over landsgennemsnittet i antallet af sikre læsere i 8. klasse, ligesom elevfraværet ligger under landsgennemsnittet.

Det er min oplevelse gennem bl.a. Uddannelsesudvalget, brugernævnsmøder og via de skolebestyrelser jeg har fornøjelsen af at deltage i, at der arbejdes både engageret og målrettet. Lige fra de frivillige forældre i skolebestyrelserne over lærere og ledelser til fagfolk i kommunens forvaltning. Det er ikke alene en fornøjelse at være en del af - det er også betryggende.

Vores allervigtigste opgave er nemlig, at sikre vore børn de absolut bedste muligheder for at agere i morgendagens samfund. Det kan ingen instans eller enkeltperson gøre alene. Det gøres kun gennem faglighed, engagement og samarbejde.

 

Dagens Gossip