Læserbrev: Skakspillet kan bruges i intergrationspolitikken

Læserbrev af Trine Sloth Ebbesen, Sjølund, medlem af uddannelsesudvalget for SF og Hans Holmer, Skovbogade 8, Kolding, byrådskandidat for SF.

Flere lærere har fået kurser i skakspil, fordi det både øger elevernes koncentration, ro og fordybelse. SF Kolding ønsker at skak i samarbejde med skakklubberne også indgår i den nye folkeskole, som reformen giver mulighed for. Udover at være et pædagogisk redskab kan skak også være et integrationsværktøj.

Skakspillet har en ret høj status hos nydanske forældre. De er optaget af, at deres  børn får en uddannelse og klarer sig godt, og derfor kan det være svært for dem at forstå, at børnene skal gå til fodbold. Men skoleskak er noget, der styrker intellektet, og det kan de godt se fornuften i.

Og så er det en aktivitet, hvor forældrene kan involvere sig, for mens de nydanske forældre kan have svært ved at følge med i lektier, er skakspillet noget, hvor ikke mindst fædrene har nogle kompetencer.

Skolereformen åbner op for nye måde at tænke skole på og her vil skak være et realistisk forslag, som er med til at styrker familierne socialt og øger børnenes koncentration. Og så holder skakspillet børnene væk fra gadehjørnet.

 

Dagens Gossip