Læserbrev: Skatteskruen uden ende

Skrevet af Elo Christoffersen

|

29/11/2012

Dagens topnyheder

 

Læserbrev af Flemming Damgaard Larsen, Medlem af Folketinget for Venstre, Valgt i Region Sjælland.

Regeringens kreativitet fejler ingenting. I hvert fald ikke når det gælder om at finde alternative beskatningsmuligheder, der øger omkostningerne for virksomhederne og danskerne. Det nyeste skud på stammen af skatteforslag gælder personer og foreninger, der har forsikrede lystbåde. Der skal altså ikke være nogen muligheder for, hverken til vands eller til lands, at undgå regeringens kreativitet når det gælder om at stramme skatteskruen.

Skatteministeren vil hæve statsafgiften på bådes kaskoforsikringer med 34 pct. Det er helt ude af proportioner og virker absurd i forhold til de generelle pris- og afgiftsreguleringer.

Det er uforståeligt, at regeringen så præcist og målrettet vil ramme og straffe foreninger og sejlklubber landet over. 275 sejlklubber, der på fritidsbasis lærer børn og unge at sejle, vil blive pålagt en ekstra regning fra staten oven i den statsafgift de i forvejen betaler for at have klubbådene forsikret.

Forslaget vil øge skatter og afgifter med 40 mio. kr. næste år. Det er rigtig mange ekstra penge, som bådejere og foreninger nu skal have op af lommen. Det er penge, som ikke kan bruges til andet forbrug, som ikke kan investeres i vækst og beskæftigelse, og som kan være direkte ødelæggende for dele af det danske forenings- og fritidsliv.

Jeg synes, regeringens kreativitet er gået for vidt. Kreativitet er positivt, når det er nyskabende og produktivt, men det er ikke tilfældet med regeringens forslag. Lad os i stedet få realitetssans og fornuft på banen.