Lakridspibe-fabrikant: - Fans vil marchere for lakridspiben

Skrevet af Lotte Sørensen

|

29/08/2013

Dagens topnyheder

- Min første rektion var, at det må være en joke, siger Heidi Teschemacher til Dagens.dk.

Hun er marketingschef i Malaco, der ejer lakridspibefabrikken Leaf. Hun og kollegerne har i dag haft særlig travlt, efter det kom frem, at EU arbejder på et direktiv, der forbyder slik, der minder om tobak.

- Folk går amok på Facebook, der er ramaskrig. Vi er blevet kimet ned. Nogle har ringet for at sige, at de gerne går en march for os, siger hun.

Læs også: Måske snart slut: EU vil nu forbyde lakridspiben

Også på Malacos Facebook-side er nye fans strømmet til, og lige nu er der 49.317, der har klikket 'synes godt om' Malaco.

Blandt dagens lakridspibe-nyheder har været Kræftens Bekæmpelses spekulationer om, at tobaksindustrien støtter slikfabrikanterne for at oplære børn til at ryge. Det afviser Heidi Teschemacher dog kategorisk.

- Jeg synes, at det er en absurd udtalelse, siger hun.

Læs også: Se den gakkede video: Så vild kan man også være med lakridspiber

- Jeg tager selvfølgelig rygning alvorlig, jeg har selv børn. Jeg tager bekæmpelsen af rygning alvorligt, jeg synes bare, at man måske kunne starte et andet sted, siger hun videre.

Selv tror hun ikke på, at lakridspiben bliver forbudt.

- For mig er det jo slik. Det er slik, som har været her i mange år, og som folk virkelig elsker, siger Heidi Teschemacher.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Skulle piben alligevel blive forbudt, er hun overbevist om, at man i stedet kan finde en anden udformning, så folk stadig kan spise den samme lakrids.

- Jeg sælger slik. Ikke tobak, slutter hun.