Lammet fysisker optræder på kæmpe festival

Side om side med musikalske verdensstjerner som Kanye West, The Who og Pharrell Williams er den lammede fysiker Stephen Hawking nu også kommet på plakaten til årets Glastonbury Festival.

Den verdensberømte fysiker skal optræde ved festivalens børneområde, Kidz' Field, hvor han vil udbrede sin viden om sorte huller ude i universet, skriver festivalen i en pressemeddelelse.

- Vi er utrolig glade for at meddele, at den berømte fysiker og matematikprofessor Stephen Hawking kommer til Kidz Field i anledning af en særlig gæsteoptræden, lyder de sparsomme detaljer fra Glastonbury Festival, der bliver afholdt uden fra Somerset i England fra 24. - 28. juni.

Ud over stadig at forske ved det anerkendte Cambridge University har Hawking også tidligere deltaget i en lang række tv- og musikgimmicks.

Han har medvirket i adskillige gæsteoptrædener i kultserien The Simpsons, medvirket i en sketch med comedy-gruppen Monty Python og synger desuden med på nummeret "Keep Talking" af legendariske Pink Floyd.

Skleroseramte Hawkings liv fra ung og rørlig til lammet kørestolsbruger og førende fysiker blev portrætteret i den Oscar-vindende og anmelderroste film "The Theory of Everything."

Hør Pink Floyd featuring Stephen Hawking på nummeret "Keep Talking" her: https://www.youtube.com/watch?v=-ithViBMF1k

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip