Lammet kvinde risikerede at miste kørestol pga. chokolade: Nu beklager kommune

23/06/2014 18:52

Lotte Sørensen

Nyheder

Mest læste i dag

- Vi beklager meget, at en beboer på et af vores plejecentre har haft den oplevelse, at hun blev presset til at skrive under på en aftale.

Sådan siger direktør for sundhed og omsorg i Esbjerg Kommune, Arne Nikolajsen, i en pressemeddelelse.

Udtalelsen er en reaktion på en usædvanlig aftale, som er blevet indgået på plejehjemmet Områdecenter Gjesing Midtby i Esbjerg. Her bor Stella Sørensen. Hun er lam i den ene side af kroppen og afhængig af sin elkørestol.

Hun følte, at hun ikke havde noget valg, da hun blev bedt om at skrive under på, at hun ikke længere ville spise slik eller chokolade. Det har tilsyneladende en skidt effekt på hendes mave, og hendes ble skal derfor skiftes ofte.

Læs også: Plejehjem vil tage kørestol fra lammet kvinde, hvis hun ikke dropper chokolade

Hvis hun alligevel spiste godterne, kunne hun ifølge aftalen miste sin elkørestol og i stedet få en manuel og ikke få skiftet sin ble.

- Vi vil naturligvis straks revurdere aftalen sammen med beboeren og eventuelt beboerens pårørende, hvis beboeren ønsker det, så den afspejler beboerens ønsker og opfattelse af livskvalitet, siger Arne Nikolajsen.

Læs også: Plejehjem gemte valgkort for 51 ældre: De er for forvirrede til at stemme

- Det er meget beklageligt, hvis beboeren i det konkrete tilfælde har følt sig presset til at skrive under på en aftale, og vi må på den baggrund erkende, at vi i dette tilfælde ikke har håndteret situationen optimalt, siger han yderligere.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med