Lance Armstrong har lagt alt på bordet

Lance Armstrong, som har livstidskarantæne fra al sport, har lagt alt på bordet overfor den uafhængige kommission, som undersøger dopingproblemernes omfang i cykelsporten.

Det skriver det amerikanske nyhedsbureau AP ifølge cyclingnews.

Lance Armstrongs advokat Elliot Peters fortæller til AP, at mødet mellem Lance Armstrong og de tre mand i kommissionen fandt sted den 22. maj og varede syv timer. Han kalder det et godt møde.

- De spurgte ham om alt. Hvis man laver en liste med alle de ting, folk ville vide om Lance Armstrong og hans aktiviteter i cykelsporten, og alt muligt andet, så var det de spørgsmål, der blev stillet og besvaret, siger advokaten.

Armstrongs møde med kommissionens formand Dick Marty, en schweizisk politiker og advokat, tyskeren Ulrich Haas og østrigeren Peter Nicholson, fandt sted på et hotel nær lufthavnen i Washington.

Kommissionen er sat i værk for at kortlægge dopingproblemet i cykelsporten, og særligt hvilken rolle den internationale cykelunion UCI har spillet.

Kommissionen har tilbudt reducerede karantæner til dem, der aflægger fuld tilståelse og samarbejder. Men Armstrongs advokat Elliot Peters slår fast, at der ikke er lavet sådan en aftale med amerikaneren, som er blevet frataget syv Tour de France-sejre.

- Der er ingen aftale, og det har aldrig været diskuteret. Vi har ikke efterspurgt det, siger advokaten, som dog også siger, at Armstrong-lejren stadig mener, at en livstidsstraf er urimelig og alt for hård.

- Armstrong taler for at fortælle sandheden. Ikke for at bringe andre i problemer, siger Elliot Peters videre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip