Landbetjente lægger sag an mod Rigspolitiet

En gruppe landbetjente føler sig urimeligt behandlet af Rigspolitiet, der har nedlagt deres stillinger. De kræver kompensation, fordi de har bygget huse, der er indrettet til jobbet som landbetjent.

I alt 24 landbetjente fra Nordjylland og Sjælland har i fællesskab lagt sag an mod Rigspolitiet, oplyser DR Nordjylland.

En af de landbetjente, som i sin tid flyttede og byggede et nyt hus på grund af jobbet, er Peer Jensen, der er landbetjent i Sindal.

- Der var ikke nogle ledige huse herude, så vi byggede faktisk et nyt hus, indrettet med politikontor. At bygge et hus, det er selvfølgelig noget, der koster penge. Det ved enhver, siger Peer Jensen til DR Nordjylland.

Peer Jensens stilling som landbetjent er nedlagt pr. 1. marts, hvor han bliver flyttet til stationen i Hjørring.

Han og de andre landbetjente, der har lagt sag an, mener, at de er blevet lovet, at de var sikret deres stillinger frem til deres pension.

De mener derfor, at de har krav på fortsat at få de tillæg, som de har modtaget som kompensation for blandt andet ekstra boligudgifter. Tillæggene beløber sig i alt til 5967 kroner om måneden.

- Min husleje bliver jo ikke mindre af, at jeg nu stopper som landbetjent. Nu bliver det tilskud fjernet. Det er jeg træt af, og jeg synes ikke, det er rimeligt, siger Peer Jensen.

Hos Politiforbundet, der fører sagen mod Rigspolitiet, mener man, at landbetjentene fortsat har krav på de særlige tillæg, også efter at de bliver forflyttet.

- Vi mener, det er forkert, at de her landbetjente, der blev ansat på nogle bestemte ansættelsesvilkår, nu får ændret dem og deres aflønninger.

- Vi mener, at man anstændigvis bliver nødt til at kompensere dem på en eller anden vis, siger næstformand Claus Hartmann til DR Nordjylland.

Rigspolitiet har ikke ønsket at udtale sig i sagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip