Landbrug & Fødevarer bakker op om blåt landbrugsudspil

Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti vil skabe flere job i landbruget og fødevaresektoren. Det skal blandt andet ske ved at give landmændene lov til at gøde mere, og samtidig have flere svin pr. hektar.

- Det er et rigtigt stærkt udspil, siger Karen Hækkerup, der er direktør for Landbrug & Fødevarer, om pakken med de i alt 16 initiativer på landbrugsområdet.

- Det er en nødvendig hjælp og håndsrækning til hele fødevareklyngen i Danmark, som jo er under hårdt pres blandt andet på grund af boykotten fra Rusland, siger Karen Hækkerup, der i en kort periode sad som fødevareminister fra Socialdemokratiet i den nuværende regering.

Det er ikke første gang, at oppositionen peger på flere dyr pr. hektar. Allerede i sommer gik Venstres leder Lars Løkke Rasmussen ud med forslaget om at hæve antallet af dyreenheder fra de nuværende 1,4 til 1,7.

- Det, synes jeg, er en rigtig god idé. Det er noget man kan gøre uden at lave store investeringer. Det er bare at flytte et tal på et stykke papir, siger Karen Hækkerup.

Direktøren peger på, at en masse danske landmænd sagtens kunne producere og dermed klare sig selv.

- Men på grund af en masse barrierer bliver de ekstra hårdt ramt. Det som Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative nu lægger op til, er at ville fjerne nogle af disse barrierer, som landbruget selv ser som en udfordring, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip