Landbruget afventer liste om russisk importstop

Rusland varsler, at man vil sætte en stopper for importen af blandt andet danske landbrugsprodukter og fødevarer.

Hos organisationen Landbrug og Fødevarer holder man indtil videre vejret, indtil det er helt klart, hvilke produkter der vil blive omfattet af embargoen.

Landbrug og Fødevarer oplyser til Ritzau, at man forventer, at der senere torsdag vil komme en mere detaljeret liste fra officiel russisk side over, hvilke produkter det drejer sig om.

Før den liste foreligger, ønsker organisationen ikke at forholde sig i detaljer til de russiske udmeldinger.

Det russiske importstop er rettet mod de lande, som i forlængelse af konflikten i Ukraine har indført sanktioner over for Rusland.

Det drejer sig blandt andet om EU - og dermed også Danmark.

Embargoen skulle dreje sig om blandt andet okse- og svinekød, frugt og grøntsager samt mælk og andre mejeriprodukter.

Hos mejerigiganten Arla vil man heller ikke på nuværende tidspunkt forholde sig nærmere til de russiske udmeldinger.

- På nuværende tidspunkt har vi ikke mærket noget konkret, og før det sker, har vi ingen kommentarer, fortæller Theis Brøgger, pressechef i Arla.

Han fortæller, at Arlas eksport til det russiske marked beløber sig til knap en milliard kroner. Samtidig betegner han Rusland som et strategisk vækstmarked for Arla.

Henrik Zobbe, der er leder af Institut for Fødevare og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet, undersøgte i efteråret betydningen af vareeksporten til Rusland for Danmarks økonomi.

- Alt i alt er der 7000 danske job, der er afledt af landbrugseksporten til Rusland. De forsvinder dog ikke fra den ene dag til den anden, for man vil forsøge at afsætte varerne andre steder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip