Landbruget presser fortsat Vestjysk Bank

Vestjysk Bank har de senere år været en af de banker, der har haft det sværest, primært på grund af store nedskrivninger på sine landbrugskunder.

Og tendensen fortsætter i første kvartal 2015, hvor nedskrivninger udgjorde 93 millioner kroner sammenholdt med 87 millioner kroner i samme kvartal sidste år.

Til gengæld er der en række andre pile, der peger i den rigtige retning, og derfor lykkedes det for banken med hovedsæde i Lemvig at levere et positivt kvartalsresultat før skat på 34 millioner kroner.

- Skyerne over dansk landbrug er desværre ikke blevet lysere i løbet af det seneste år, hvilket vores stadigt høje nedskrivningsniveau bevidner, men vi har tjent penge i årets første kvartal, og det er essentielt for banken, siger bankens administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen, i en pressemeddelelse.

Den store konverteringsbølge som følge af de lave renter i årets første måneder har været med til at øge gebyrindtægterne fra 64 millioner kroner til 82 millioner kroner set i forhold til samme periode sidste år.

Samtidig har løbende reduktion af medarbejderstaben nedbragt omkostningerne med 13 millioner kroner eller ni procent.

Når det gælder solvenskravene, balancerer Vestjysk Bank dog fortsat på grænsen af det tilladelige.

Ifølge bankens egne tal lå banken ved kvartalets udløb kun 69 millioner kroner over grænsen for kravet om udarbejdelse af en genopretningsplan.

Afstanden til grænsen for fortsat bankdrift udgør 518 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip