Landbrugslobby afviser politisk studehandel med minister

Der er ikke lavet nogen studehandel med Miljø- og Fødevareministeriet ifølge Flemming Fuglede Jørgensen, formand for organisationen Bæredygtigt Landbrug.

Han afviser blankt kritikken.

- Vi har overhovedet ikke lavet nogen studehandel. Vi får en henvendelse fra Kammeradvokaten om, hvorvidt vi kan udsætte sagen, hvis der sker nogle nye tiltag. Det er en helt normal fremgangsmåde, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Politiken har beskrevet, at Bæredygtigt Landbrug har haft en korrespondance med departementschefen i ministeriet.

Dagbladet sammenkobler organisationens ønsker til et kommissorium for grødeskæring med en planlagt retssag mod staten for manglende overholdelse af reglerne om vedligehold af vandløb.

Det får Enhedslisten til at mistænke parterne for at have lavet en studehandel om politisk indflydelse til organisationen mod at droppe retssagen.

Men det er skudt helt over målet, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Han afviser, at Bæredygtigt Landbrug har indgået forlig med ministeriet og siger, at retssagen blot er sat på pause.

- Vi fik at vide, at man fra ministeriets side vil udsende et hyrdebrev, hvor ministeren vil præcisere over for kommunerne, at de nu skal være deres ansvar bevidste. Det var vi jo glade for. Vi forlanger ikke andet og mere, end at vandløbsloven skal overholdes, siger Flemming Fuglede Jørgensen.

Udmeldingen fra ministeriet fik organisationen til at udsætte retssagen, lyder det.

- Bliver vandløbene renset op, sådan som de siger, det skal foregå - hvad vi håber og regner med - så bliver der ingen retssag. For en retssag er både dyr og besværlig, siger formanden for Bæredygtigt Landbrug.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) skal nu redegøre for sagen i et nyt samråd i næste uge. I forvejen er ministeren indkaldt i et samråd om mulig vildledning om miljøeffekten af regeringens landbrugspakke fra 22. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip