Landbrugsorganisation: Elendig rapport fra Klimarådet

Det er komplet hul i hovedet, når Klimarådet i en ny rapport hævder, at en yderligere reduktion af CO2-udslippet fra landbrugserhvervet kan give en klækkelig samfundsøkonomisk gevinst.

Det er meldingen fra Flemming Nør-Pedersen, der er direktør i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer.

- Det er decideret uintelligent. Klimarådet har begået et ekstremt ringe stykke arbejde, siger han om rapporten, som han dog erkender ikke at have læst.

Ifølge Klimarådet vil mindre CO2-udledning fra landbruget samtidig medføre mindre kvælstofudvaskning, og det vil føre til et bedre vandmiljø.

Det bedre vandmiljø omregner Klimarådet til kroner og ører og når på den måde frem til, at Danmark både kan reducere CO2-udslippet og opnå en samfundsøkonomisk gevinst på i alt 1,1 milliarder kroner om året.

Men Klimarådets værdisættelse af vandmiljøet baserer sig ifølge Flemming Nør-Pedersen på tal, der er "skrupforkerte" og kan derfor ikke bruges til noget som helst.

Samtidig vender han sig kraftigt imod hele idéen med at bede landbruget om at holde for i CO2-reduktionen.

- Det er typisk Klimarådets osteklokke-tænkning, hvor man slet ikke ser dansk landbrug i en global kontekst, siger Flemming Nør-Pedersen.

Ifølge direktøren vil "nationale restriktioner" nemlig bare flytte produktionen udenlands til landbrug, hvor klimaaftrykket er meget større.

- Så hvis man følger anbefalingerne fra Klimarådet, gør man den globale klimaindsats en bjørnetjeneste, siger Flemming Nør-Pedersen.

Klimarådet offentliggør sin rapport og de medfølgende anbefalinger på et pressemøde torsdag formiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip