Landin efter flot EM-kamp: En af mine bedre dage

Niklas Landin havde en stor del af æren for, at det danske håndboldlandshold søndag aften fik en flot begyndelse på EM på hjemmebane.

Målmanden var ikke mindst fremragende i første halvleg af 29-21-sejren over Makedonien i Herning, og han endte kampen med 17 redninger på 37 makedonske forsøg.

25-årige Niklas Landin fik også god hjælp af sit forsvar, der holdt stjernespilleren Kiril Lazarov nede på tre scoringer i åbent spil.

- Lazarov kom slet ikke i gang. Han scorede stort set kun på straffekast, og det var optimalt, siger Niklas Landin om Kiril Lazarov, der efter yderligere fire scoringer fra syv meter endte som kampens topscorer med syv mål.

FC Barcelona-spilleren brændte dog også otte forsøg på den veloplagte danske defensiv, og så var den makedonske offensiv stækket.

- Deres andre spillere var heller ikke noget. Jeg synes, at vores forsvar stod godt, samtidig med at jeg havde en af mine bedre dage, siger Niklas Landin.

Rhein-Neckar Löwen-målmanden var ligesom de øvrige danske spillere godt tændt af at spille foran 14.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen i Herning.

Især i første halvleg viste Niklas Landin stort temperament, da de makedonske skytter flere gange skød ham lige omkring hovedet.

- Den første gang skød han to sekunder efter, at der var fløjtet, siger målmanden, som ikke direkte ville beskylde makedonerne for at forsøge at ramme ham med vilje.

- Jeg var ekstremt sur, og at ham venstrefløjen blev ved med at skyde oppe omkring hovedet på mig, det synes jeg var lidt respektløst. Men det er, hvad det er. Han scorede jo, så jeg kan ikke sige så meget til det, siger Niklas Landin.

Målmanden blev kåret som kampens bedste danske spiller.

Danmark møder tirsdag aften Østrig i den anden kamp i gruppe A.

Østrig vandt tidligere søndag overraskende med hele 30-20 over Tjekkiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip