Landin kåret som årets landsholdsspiller

Målmanden Niklas Landin spillede fredag aften sin landskamp nummer 105, da det endte med et 31-32-nederlag til Norge ved Golden League.

Kun ganske få håndboldspillere når at passere over 100 landskampe umiddelbart efter, at de er fyldt 25 år.

Og kun de allerfærreste vil på et så tidligt tidspunkt i deres karriere have spillet med ved syv store internationale slutrunder, hvoraf de fire har kastet enten guld eller sølvmedaljer af sig.

Ydermere er der tale om en spiller, der i efterhånden flere sæsoner har optrådt som anfører på landsholdet - og som på klubplan har store aktier i, at hans tyske klub har løftet sig til at være blandt de bedste i verden.

Det er en del af begrundelsen for, at Niklas Landin blev kåret som årets landsholdsspiller i 2013 - i en kåring, som Håndbold Spiller Foreningen stod for.

Det var Landins kolleger på landsholdet, i den danske liga og 1. division samt alle udlandsprofessionelle, der har stemt på ham.

Landin fik hele 56 procent af de afgivne stemmer - betydeligt flere end de 12 procent, René Toft Hansen fik på andenpladsen. Mikkel Hansen blev nummer tre med 11 procent.

- Det er naturligvis en stor ære at blive tildelt så fornem en hæder af sine kolleger, og det er jeg både stolt og ydmyg over for, siger Landin.

Han fik overrakt prisen i forbindelse med landsholdets Golden League-kamp mod Norge i Gigantium i Aalborg.

Landin, der i sin hidtidige karriere har repræsenteret KFUM København, GOG, Bjerringbro-Silkeborg og Rhein Neckar Löwen, blev nummer to ved afstemningen i 2012 efter Anders Eggert.

/ritzau/

 

Dagens Gossip