Landin: Kroater skal presses til at droppe returløb

De danske håndboldherrer er cruiset sikkert gennem EM-slutrunden indtil videre, løste allerede billet til semifinalen i mandags og kunne spille relativt afslappet og spare spillere onsdag mod Island.

Ganske anderledes har programmet været for semifinalemodstanderne fra Kroatien, som både tirsdag og onsdag var i aktion med krav om sejre for at komme videre.

Det burde være til danskernes fordel, når det går løs fredag aften i Boxen i Herning, mener målmand Niklas Landin.

- Vi har fået den bedst mulige forberedelse frem mod semifinalen, og Kroatien har brugt mange kræfter de seneste to dage. Jeg tror ikke, de er lige så friske, som vi er, siger han.

Taktikken fredag bør derfor i målmandens øjne være fuld fart frem fra første fløjt i forsøget på at køre kroaterne trætte. En taktik, der gav pote i sidste års VM-semifinale i Spanien, hvor Danmark vandt 30-24 over netop Kroatien.

- Vi skal gøre, som vi gjorde i Spanien: Buldre af sted fra start. Det rystede dem lidt, og de kom aldrig rigtigt i gang. Det skal vi gøre igen. Og når de er lidt trættere, har de måske også sværere ved at komme den anden vej, siger han.

Skal den plan lykkes, skal Landin selv levere varen i målet - godt hjulpet af sit forsvar.

- Nøglen ligger klart i, at vi fortsætter vores gode forsvarsspil og krydrer det med godt målmandsspil og kontrafasen, siger Landin.

Et godt sted at begynde, når Kroatien skal stækkes, er at få styr på superstjernen Domagoj Duvnjak.

- Vi skal ud og støde på ham fra start, så han ikke føler, han bare kan komme ind og køre sit spil, siger Landin.

Danmark spiller semifinale mod Kroatien fredag klokken 21 i Herning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip