Landin og Mikkel Hansen sikrer sejr over Frankrig

05/01/2014

Man kommer sjældent langt i international tophåndbold, hvis man ikke har mindst én god målmand på holdet.

Det danske landshold er begunstiget af at have en decideret verdensklassemålmand i Niklas Landin, der søndag viste EM-form i 29-28-sejren i Paris over Frankrigs OL-guldvindere.

Mikkel Hansen sikrede den danske sejr på et mål i sidste sekund.

Dermed har det danske hold vundet de to første kampe ved Golden League-turneringen, der fungerer som sidste test før EM i Danmark.

Lige som i lørdagens 34-22-sejr over Norge var der både godt og skidt at berette om, men Niklas Landins præstation står som det absolutte højdepunkt.

Rhein-Neckar Löwen-målmanden holdt Danmark inde i kampen i første halvleg, da Frankrig med stjernen Nikola Karabatic i spidsen ellers havde mulighed for at trække fra.

I stedet gik Danmark til pause med en føring på 18-15.

Frankrig havde store problemer i forsvaret, hvilket blandt andet blev illustreret, da den danske venstrefløj, Casper U. Mortensen, i undertal trak ind i banen og bragte Danmark foran 15-12.

BSV-fløjen fik fuld spilletid, fordi skadede Anders Eggert tidligere søndag måtte rejse hjem fra Golden League.

På modsatte fløj var Lasse Svan Hansen ude med en skade. Her leverede Hans Lindberg en god præstation, før han måtte udgå.

Fra begyndelsen af anden halvleg fortsatte Niklas Landin sit flotte spil, blandt andet med et par redninger på straffekast, og Danmark holdt fast i en føring på fire-fem mål.

Der gik dog ged i den for det danske hold, da playmakeren Thomas Mogensen 18 minutter før tid måtte sige farvel, efter at han indkasserede sin tredje udvisning.

Det betød, at den ellers berømmede bredde i den danske EM-trup kom endnu mere under pres.

Anders Eggert, Lasse Svan Hansen, Jesper Nøddesbo, Mads Mensah Larsen og Rasmus Lauge var også ude med skader.

Det danske forsvar havde gennem hele kampen sit hyr med den franske stregkæmpe Cedric Soirhando, der kan flytte rundt på selv de største drenge.

Da Frankrig udlignede til 23-23 midtvejs i anden halvleg, havde landstræner Ulrik Wilbek set nok og tog timeout.

Det hjalp tilsyneladende, for backen Mads Christiansen og playmaker Bo Spellerberg sendte Danmark i front med 25-23.

Ikke mindst Mads Christiansen tog ansvar i den afsluttende del af kampen med flere scoringer.

Til gengæld måtte Hans Lindberg udgå, så Danmark var uden en decideret højrefløj til sidst.

Franskmændene lod sig ikke ryste, og halvandet minut før tid hamrede Nikola Karabatic bolden ind til 28-28.

Det så ud til at blive slutresultatet, indtil Mikkel Hansen lige før slutfløjtet sendte bolden i mål.

Danmark møder tirsdag Qatar i den sidste kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig.

Den 12. januar venter Makedonien i Herning, når Danmark tager hul på EM-slutrunden på hjemmebane.