Landin om pragtindsats: God start gjorde det lettere

Som så mange gange før blev målmand Niklas Landin den helt store spiller for Danmark.

Kiel-målmanden stod en fremragende kamp fra start til slut og blev helt fortjent kåret som kampens bedste spiller, efter Danmark havde slået Rusland 31-25 i gruppe D ved EM i Polen.

Landin er ikke en mand, der stiller sig frem og bruger de store gloser om egen indsats, men han kunne ikke skjule smilet, da han blev bedt om at vurdere sin præstation.

- Det gik fint. Der var en masse frie skud, og jeg kom godt fra start. Så er det langt lettere at stå på mål, men jeg var irriteret over, at de fik så mange straffekast efter redninger. De skulle have to chancer hver gang, siger Niklas Landin.

Rusland førte gennem det meste af første halvleg, og først i de sidste ti minutter lykkedes det danskerne at trække fra modstanderen.

- Det blev en tæt kamp, som vi havde forventet. Vi fik ikke rigtig det flow i angrebet, som vi havde set i træningskampene, og derfor blev det helt lige indtil midt i anden halvleg, siger målmanden.

Danmark viste efter pausen klasse i angrebet. Det skete, efter landstræner Gudmundur Gudmundsson havde taget Mikkel Hansen ud til fordel for Michael Damgaard. På playmaker-positionen havde han tidligere erstattet Rasmus Lauge med Mads Mensah

- Vi fik gang i kontraerne, og vi skiftede ud, og det gjorde måske russerne forvirrede, at de måske ikke har forberedt sig lige så meget på Mads Mensah og Michael Damgaard som på Mikkel Hansen og Rasmus Lauge, siger Landin.

Spørgsmål: Fik I demonstreret truppens store bredde på den måde?

- Det kan man godt sige. Vi kunne sætte flere spillere ind i bagkæden, end de kunne, og det gjorde måske, de tabte pusten lidt af det, vurderer Landin.

/ritzau/

 

Dagens Gossip