Landmand tiltalt for drab på trøffeltyv

En domstol i Frankrig har tirsdag indledt en sag mod en landmand, der er tiltalt for at have skudt og dræbt en mand, som han antog for at være på trøffelrov.

Hændelsen fandt sted en nat i december 2010 på landsmandens ejendom i den sydøstlige region Drome.

Den drabstiltalte 37-årige landmand havde gennem længere tid været frustreret over en række tyverier i området og var derfor gået ud på sine marker bevæbnet med et jagtgevær. Her stødte han på den 43-årige Ernest Pardo, der var ude for at lufte sin hund.

Pardo var kendt i området som trøffelsamler og havde tidligere været sigtet for tyveri af de eftertragtede og dyre knoldformede svampe.

Den 37-årige landmand troede, at Pardo var bevæbnet og mistænkte ham for at være på udkig efter trøfler. Han affyrede sit jagtgevær to gange og dræbte Pardo.

- Det her er en mand, som følte, at han var i fare den nat. Han var bange, lød det fra den anklagedes advokat, Alain Fort, da retssagen tirsdag begyndte.

Forsvarsadvokaten nævnte også, at flere landmænd, der lever af at sælge trøfler, har mødt bevæbnede tyve.

Der falder dom i sagen fredag. Selv om retten har besluttet at ændre anklagen fra drab til uagtsomt manddrab, så kan landmanden få en straf på 30 års fængsel.

Ifølge Bloomberg News kostede et kilo af den eftertragtede hvide trøffel i efteråret 2014 gennemsnitligt 12.600 kroner.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip