Landmine dræber syv medlemmer af afghansk familie

En landmine har dræbt syv medlemmer af en afghansk familie, deriblandt tre børn, i den urohærgede, sydlige del af landet.

- Minen eksploderede mandag, da familien var på vej hjem i bil efter en udflugt i Ghazni- provinsen, oplyser en talsmand for myndighederne, som fremhæver, at Taliban er ved at indlede en traditionel forårsoffensiv.

- Familiens minibus ramte en landmine, som var lagt ud af Taliban. Syv medlemmer af familien blev dræbt, tre børn, tre kvinder og en mand, siger talsmanden, Shafiqullah Nang.

Ifølge myndighederne i Andar, hvor eksplosionen skete, har Taliban lagt et stort antal landminer ud efter at være blevet fordrevet fra området af militæret.

- Taliban har udlagt tusindvis af landminer i Andar. Afghanske styrker udløser 20-30 landmine-eksplosioner dagligt, siger Qasem Disiwal, som er distriktschef i Andar.

Bomber og miner er hovedsageligt rettet mod militæret, men de har dræbt og lemlæstet et stort antal civile.

Antallet af dræbte civile steg med 22 procent i 2014, siger en ny FN-rapport om situationen i landet efter Nato-styrkernes tilbagetrækning. Ifølge FN er 10.548 civile blevet dræbt eller såret sidste år.

USA's præsident, Barack Obama, ændrede i sidste uge planerne om at trække 5000 amerikanske soldater ud i år.

Efter at have konstateret, at samarbejdet med den nye afghanske præsident, Ashraf Ghani, går langt bedre end med forgængeren Hamid Karzai, vil USA beholde de nuværende 9800 amerikanske soldater i Afghanistan frem til udgangen af 2016.

USA har haft soldater i Afghanistan i over 13 år, og over 2200 amerikanere er blevet dræbt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip