Landmine dræber syv medlemmer af afghansk familie

En landmine har dræbt syv medlemmer af en afghansk familie, deriblandt tre børn, i den urohærgede, sydlige del af landet.

- Minen eksploderede mandag, da familien var på vej hjem i bil efter en udflugt i Ghazni- provinsen, oplyser en talsmand for myndighederne, som fremhæver, at Taliban er ved at indlede en traditionel forårsoffensiv.

- Familiens minibus ramte en landmine, som var lagt ud af Taliban. Syv medlemmer af familien blev dræbt, tre børn, tre kvinder og en mand, siger talsmanden, Shafiqullah Nang.

Ifølge myndighederne i Andar, hvor eksplosionen skete, har Taliban lagt et stort antal landminer ud efter at være blevet fordrevet fra området af militæret.

- Taliban har udlagt tusindvis af landminer i Andar. Afghanske styrker udløser 20-30 landmine-eksplosioner dagligt, siger Qasem Disiwal, som er distriktschef i Andar.

Bomber og miner er hovedsageligt rettet mod militæret, men de har dræbt og lemlæstet et stort antal civile.

Antallet af dræbte civile steg med 22 procent i 2014, siger en ny FN-rapport om situationen i landet efter Nato-styrkernes tilbagetrækning. Ifølge FN er 10.548 civile blevet dræbt eller såret sidste år.

USA's præsident, Barack Obama, ændrede i sidste uge planerne om at trække 5000 amerikanske soldater ud i år.

Efter at have konstateret, at samarbejdet med den nye afghanske præsident, Ashraf Ghani, går langt bedre end med forgængeren Hamid Karzai, vil USA beholde de nuværende 9800 amerikanske soldater i Afghanistan frem til udgangen af 2016.

USA har haft soldater i Afghanistan i over 13 år, og over 2200 amerikanere er blevet dræbt.

/ritzau/AFP

.

Dagens Gossip