Landon Donovan slutter karrieren med endnu en MLS-titel

08/12/2014

Los Angeles Galaxy kan endnu en gang kalde sig Nordamerikas bedste fodboldhold. Søndag sikrede klubben sig sit tredje mesterskab på fire år ved at besejre New England Revolution med 2-1 i finalen i Major League Soccer (MLS).

Kampen var samtidig den sidste i karrieren for Landon Donovan, der er den mest scorende spiller gennem tiden både i MLS og på det amerikanske landshold. Donovan kan se tilbage på i alt seks MLS-titler: fire med LA Galaxy og to med San Jose.

Dette års finale måtte ud i forlænget spilletid, før den irske landsholdsangriber Robbie Keane scorede sejrsmålet til 2-1.

- Det var en hård kamp. Jeg tror, at begge hold var meget nervøse, siger Keane, der for nylig blev kåret til årets spiller i MLS.

Galaxy kom foran 1-0 i det 52. minut, men med godt 10 minutter tilbage af den ordinære spilletid udlignede New England Revolution til 1-1.

- Stor ros til New England. På mange måder spillede de bedre end os i dag, siger Landon Donovan.

Donovan nåede at score 144 mål i MLS samt 57 gange på det amerikanske landshold.

Opgøret, der fandt sted i Carson uden for Los Angeles, blev overværet af 27.000 tilskuere.

Det var femte gang, at New England var i MLS-finalen, og holdet har endnu til gode at vinde et mesterskab.