Landsbyggefonden vil undersøge kollapset opgang

Årsagen til at dele af en opgang i en boligblok i Frederikshavn søndag kollapsede skal ikke kun undersøges af entreprenøren NCC og Arbejdstilsynet. Også Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) skal undersøge sagen på foranledning af Landsbyggefonden.

Det skriver fagbladet Boligen på sin hjemmeside blboligen.dk.

Opgangen var under renovering, da den kollapsede. Derfor vil Landsbyggefonden hente alle de informationer, de kan om kollapset, så man i fremtiden ikke overser vigtige sikkerhedsforanstaltninger i forbindelse med renovering af ejendomme.

- I Landsbyggefonden støtter vi som bekendt renoveringer af almene boliger for milliarder af kroner årligt, og vi er naturligvis dybt optaget af, at sikkerheden for såvel beboere som håndværkere skal være i orden, siger Birger R. Kristensen, der er sekretariatschef ved Landsbyggefonden.

Han understreger, at undersøgelsen ikke er et alternativ til entreprenøren NCC's egen undersøgelse.

- Vi har tillid til, at NCC laver en grundig undersøgelse af, hvad der er gået galt i det aktuelle tilfælde. Når vi i tillæg til NCC's undersøgelse har bedt SBi gå ind i sagen, er det ud fra et ønske om at få uddraget alle de konklusioner, man kan af den ulykkelige hændelse, siger Birger R. Kristensen.

Ifølge NCC vil deres undersøgelser af årsagen til kollapset begynde onsdag, da man skal bruge tirsdagen på at sikre området. Torsdag skal området være så sikkert, at de evakuerede beboere fra opgangen og de to naboopgange kan komme hjem og hente de mest nødvendige ejendele.

NCC og boligforeningen planlægger at forudsætte renoveringen i resten af boligblokken, men vil tilbyde at genhuse alle beboerne i og omkring de opgange, hvor der renoveres.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip