Landsbykøbmanden skal reddes

- Vi har med projektet Fremtidens Detailhandel i Landdistrikterne forsøgt at finde formlen på, hvordan butikkerne i landdistrikterne kan overleve. Der er en udvikling i gang, som nærmest har været konstant, men som langt fra er uafvendelig. Det synes vi projektets resultater bevidner, siger Jørgen S. Madsen, formand for LAG (Lokal Aktions Gruppe) Ringkøbing-Skjern.

- Butikkerne er særdeles vigtige. Både i forhold til at sikre dagligvareforsyningen, men også for at sikre livet og tilflytningen i områderne. Og så er det vigtige arbejdspladser, forklarer Poul Nystrup Christensen, LAG-koordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Fem dagligvarebutikker med i projektet

I alt fem dagligvarebutikker placeret i landdistrikterne blev tilbage i begyndelsen af året udvalgt til at deltage i projektet. Alle fem dagligvarebutikker har arbejdet med forskellige metoder til at øge omsætningen og sikre lokal opbakning. Tilskuddet er givet i et samarbejde mellem LAG’en, Ringkøbing-Skjern Kommune, De Samvirkende Landmænd og Bascon.

Købmændene i Ådum,  Astrup og Rækker Mølle samt Brugsen i Borris og Brugsen i Lyhne i samarbejde med Sdr. Vium Sogneforening var alle med i projektet, der strakte sig over tre måneder sidste år. Her blev arrangeret alt fra markedsføringsevents over specialtilbud i butikkerne til streamers til bilerne.

- Vi har med projektet villet kaste lys over, hvordan den lokale detailhandel selv kan medvirke til at skabe de rette vilkår for en lokal dagligvareforsyning. Den lokale butik er i mange tilfælde et lokalsamfunds livsnerve, og derfor har de fem pilotprojekter langt fra kun handlet om købmandens rentabilitet, men også om eksistensgrundlaget og livskvaliteten i de lokale samfund, siger Jørgen S. Madsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip