Landsbylæge dræbt i machete-angreb i Bangladesh

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

En landsbylæge blev fredag angrebet og hakket til døde af machete-svingende mænd, som også sårede en universitetslærer.

Politiet mener, at radikale islamister står bag de barbariske angreb.

Angrebsmændene flygtede efter drabet på en motorcykel, som de havde anvendt til at blokere for offerets motorcykel i det vestlige distrikt Kushtia, som ligger 245 kilometer fra Dhaka. Det oplyser distriktets politichef, Mohammad Sahabuddin Chowdhury.

Lægen, Mir Sanaur Rahman, der var 55 år, blev dræbt på stedet. Hans ledsager, den 45-årige Saifuzzaman, blev hårdt såret.

Politiet fandt en blodig machete ved siden af ofrene.

- Vi mistænker militante islamister for at stå bag angrebet, siger Chowdhury.

Lægen var på vej til en klinik, hvor han en gang om ugen tilbød gratis lægehjælp, da han blev slået ihjel. Politiet siger, at han var kendt for at have "progressive holdninger".

I det seneste år er der sket mange angreb på ateistiske bloggere i Bangladesh, der har 160 millioner indbyggere. Ofrene har været akademikere, udenlandske nødhjælpsarbejdere og religiøse mindretal.

Tidligere i denne måned dræbte seks mænd to homoseksuelle aktivister.

Et af ofrene, Xulhaz Mannan, var redaktør af magasinet Roopbaan for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner. Sammen med det andet offer, Mahbub Tonoy, arbejdede han desuden for en amerikansk bistandsorganisation.

Siden april er en halv snes mennesker blevet hakket ihjel. Ud over de to aktivister drejer det sig blandt andre om en buddhistisk munk, en sufileder, en liberal professor, en ateistisk aktivist og en hinduistisk skrædder.

Islamisk Stat (IS) har taget skylden for blandt andet drabet på den liberale universitetsprofessor Rezaul Karim Siddique. Han blev angrebet bagfra med macheter, da han var på vej til busstationen i byen Rajshahi.

/ritzau/AFP