Landsdækkende politirazzia i denne uge: Det kigger politiet efter

Hvis du bryder loven, når du sidder bag rattet, kan det blive en dyr fornøjelse i denne uge, for alle landets politikredse laver fra i dag, mandag, til på søndag den 15. marts en målrettet razzia mod ulydige bilister. Det oplyser Rigspolitiet.  

Politibetjentene vil have særlig fokus på bilister, der har "glemt" sikkerhedsselen eller andet sikkerhedsudstyr og som bruger håndholdt mobiltelefon under kørsel.

Læs også: Pas på falske mails fra Skat: De kommer på mandag

- Vi ser desværre løbende, at der er bilister og passagerer, der bliver dræbt eller kommer alvorligt til skade i trafikken, fordi de ikke bruger sikkerhedsselen. Derfor sætter vi i lighed med tidligere år ind med en forstærket indsats over for manglende selebrug i den kommende uge. I kontrollen vil vi også have fokus på personer, der taler i håndholdt mobiltelefon, da de udgør en fare for færdselssikkerheden, siger chef for Rigspolitiets nationale færdselscenter Frank Mathiesen i en pressemeddelelse.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Ifølge politiets statistikker er der god grund til at huske sikkerhedsselen, for den reducerer sandsynligheden for, at man som bilist bliver dræbt i et uheld med 50 procent. Samme billede tegner sig for bilister, der kører, mens de taler i håndholdt mobiltelefon - her er uheldsrisikoen op til fire gange højere, end hvis man ikke gør det.    

 

Dagens Gossip