Landsdel topper listen med de værste bilister i Danmark: Især ejere af dette bilmærke får flest skader

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

23/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Landsdelen topper listen med de værste bilister i Danmark.

Dagens topnyheder

For hovedparten af de danske bilister gælder det, at der indimellem bliver skudt med skarpt mod andre bilister i trafikken.

Men nu viser det sig, at du måske ikke er helt ved siden af.

En ny undersøgelse fra Samlino.dk har kortlagt, hvor i Danmark de værste bilister efter antallet af skader befinder sig, og resultaterne er måske en øjenåbner for mange.

Bornholm topper listen med den mest markante stigning i bilskader, mens Nordjylland trods sin relativt lavere skadefrekvens også oplever en betydelig forværring. Opgørelsen løfter sløret for, at fra 2021 til 2024 er antallet af bilskader steget fra 8% til 19% blandt danske bilejere.

Det skriver magasinet Boosted.dk ifølge sammenligningsportalen Samlino.dk.

Den markante stigning på hele 138 procent i antallet af bilejere, der har registreret mindst én skade, har kastet lys over, at der er regionale forskelle i trafiksikkerheden eller i måden, hvorpå der køres bil på tværs af landet.

Bornholm ser en forbløffende stigning på 186 procent, mens både Midt- og Vestjylland samt Midt- og Vestsjælland ligeledes oplever store stigninger på henholdsvis 171 procent.

Samlino.dk's undersøgelse baserer sig på mere end 1,34 millioner opslag fra perioden 1. januar 2021 til 4. april 2024. Her har bilisterne oplyst adresser, skader de seneste seks år og sammenlignet bilforsikringer.

Interessant nok peger tidligere opgørelser fra brancheorganisationen Forsikring- og Pension på, at BMW-ejere ofte figurerer i skadestatistikkerne, dog primært med mindre skader.