Landsholdet er forberedt på skotsk fight

Det bliver mere intenst og med flere dueller, end det var tilfældet mod Island, når det danske fodboldlandshold tirsdag aften møder Skotland i Glasgow. Det forventer landstræner Åge Hareide hvert fald.

- Det bliver et hold, som gerne vil vise sig frem foran eget publikum. De vil være aggressive og os give kamp. Det er også en af grundene til, at vi har valgt at spille mod dem.

- Vi får meget kamp, og det er et hold, som løber meget og arbejder hårdt, uanset om det er en venskabskamp eller en kvalifikationskamp. Skotter er meget stolte, og de vil ikke tabe på hjemmebane, siger landstræneren.

Han regner med, at skotterne vil være mere på bolden, end Island var det, og det kan føre til et periodevist mere defensivt dansk landshold.

- Fokus kommer til at være lidt anderledes mod Skotland, end det var mod Island, fordi vi er på udebane. Vi skal tænke lidt mere taktisk og sørge for ikke at være åbne.

- Vi skal stå lidt anderledes på banen, og så skal vi måske køre lidt flere kontraspil i starten af kampen frem for at holde i bolden fremme på banen, så vi er sårbare bagude, siger Hareide.

Hvis det bliver en kamp med mange dueller, behøver det ikke nødvendigvis at være en ulempe for Danmark mod de hårdføre skotter, vurderer Yussuf Poulsen.

- Vi har også spillere, der er gode i nærkampene, og hvis vi bare tager opstillingen mod Island, der havde vi tre store midterforsvarer og Delaney og Pierre på midten, som heller ikke er små drenge, der er bange for at slå sig.

- Og oppe foran har vi også to store spillere, så jeg tror godt, vi kan være med til at tage kampen op. Man kan nok sagtens komme til at slå sig lidt, men det er jeg vant til, siger landsholdsangriberen.

Kampen mod Skotland begynder tirsdag aften klokken 21 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip