Landsholdet giver Simon Kjær tryghed

Siden debuten i Stockholm for over seks år siden har Simon Kjær været fast inventar på det danske fodboldlandshold, hvor han har spillet 54 kampe.

I mellemtiden har Kjær været gennem flere klubskifter med op- og nedture. Imens har landsholdet stået som en stabiliserende faktor for Simon Kjær, og det har hjulpet ham.

- Jeg har selvfølgelig fået en masse tillid fra Morten Olsen. Det fik jeg også i den periode i Wolfsburg (2010-2013, red.), hvor jeg ikke spillede, men hvor jeg stadigvæk spillede på landsholdet.

- Så jeg har altid kunnet finde tryghed på landsholdet, hvor jeg kender og kan lide værdierne. Det har altid været rart at komme hjem til Danmark og få dansk mad, se gutterne og sådan.

- Der er en anden stemning på landsholdet, end der er på klubplan. Det er lidt mere hyggeligt, og det forbinder jeg også med landsholdet. Det er noget, jeg holder af, og som betyder noget for mig, siger Simon Kjær.

De seneste to år har Danmark kun spillet én landskamp, hvor Simon Kjær ikke har været på banen.

Derfor er det også oplagt, at han nok engang danner centerforsvar med Daniel Agger i lørdagens kamp mod Sverige, trods Kjær på grund af en fødsel ankom to dage senere til landsholdslejren end de øvrige spillere.

Selv om Kjær ligner en konstant brik i Morten Olsens puslespil, er spilleren selv opmærksom på, at han ikke må tage en startplads for givet.

- Man skal aldrig sige, at man er sikker, men jeg vil selvfølgelig mene, at jeg ligger godt til i forhold til at starte inde. Det giver en ro, men det skal heller ikke være en sovepude, siger Simon Kjær.

/ritzau/

 

Dagens Gossip