Landsholdet skal ruske liv i kriseramt håndboldback

Det fortæller lidt om den mængde af afbud, der er skyllet ind over håndboldlandstræner Klavs Bruun Jørgensen, at han i onsdagens EM-kvalifikationskamp mod Rusland sætter sin lid til en af sæsonens store skuffelser i Primo Tours Ligaen.

Begge landsholdets sædvanlige højrebacker, Line Jørgensen og Louise Burgaard, er ukampdygtige, rutinerede Camilla Dalby er blevet hjemme, og derfor ligger der et stort ansvar på Anne Cecilie Dornonville de la Cour fra København Håndbold.

Venstrehåndsskytten spillede fremragende for Silkeborg-Voel i sidste sæson, men har slet ikke kunnet finde melodien siden skiftet til København Håndbold.

- Hun har måske ikke haft den bedste sæson indtil videre i København. Men vi tror på, at vi kan gøre det lidt mere simpelt for hende, så hun kan bruge sit skud, som stadig er rigtig godt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

I Silkeborg fik den nu 22-årige back lov til at være stjernen, mens det har knebet med at sætte sig igennem i hovedstadsklubben med en lang række landsholdsspillere som holdkammerater.

Københavnerne har ikke været lige så gode til at gøre hende farlig, og målsnittet er faldet fra 6,1 til 2,7 scoringer per kamp siden skiftet over Storebælt.

- Man kan vist roligt kalde min sæson svingende. Jeg synes ikke, det går så meget fremad, som det gerne skulle lige nu, siger Anne Cecilie de la Cour.

- Jeg har da haft nogle fine minutter og nogle fine halvlege, men jeg havde større forventninger til mig selv, og større forventninger til at holdet kunne få mig til at fungere. Det er bare ikke lykkedes, siger hun.

Foruden København-spilleren råder landstræneren over unge Mette Tranborg som højre back mod russerne, men en af de to risikerer at ryge ud af truppen efter kampen, fordi Camilla Dalby slutter sig til holdet inden hjemmekampen på lørdag.

Med den lange række af afbud er landsholdet under stort tidspres, fordi OL-kvalifikationen venter om bare ti dage.

Anne Cecilie de la Cour håber, at luftforandringen fra klub- til landshold slipper nye kræfter løs.

- Det handler om at spille uden de store tanker. Jeg er kommet ind fra et sidespor og har overhovedet ikke været i betragtning til landsholdet på det seneste.

- Jeg må huske på, at de seneste gange jeg har været med på landsholdet, er det gået fint i træningerne. Jeg skal ikke tænke så meget over, hvordan det går i klubben, siger hun.

Danmarks udekamp mod Rusland begynder klokken 17 dansk tid, mens der er returkamp i Næstved på lørdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip