Landsholdets nye komet: Niveauet skræmmer mig ikke

Der er et stykke vej fra 2. Bundesliga til det danske landshold, men for den nyslåede landsholdsspiller Yussuf Poulsen føles springet ikke uoverkommeligt.

Den hurtige offensivspiller er i hvert fald ikke skræmt over niveauet, efter at han har været med til træning med Morten Olsens udvalgte.

- Niveauet er højere, end jeg er vant til, men det er ikke sådan, at jeg står tilbage og siger: "Wow, her kan jeg ikke være med". Jeg har spillet fint med og fået vist de kompetencer, jeg har, siger Yussuf Poulsen.

- Men det var spændende at få lov til at måle sig på det niveau, og det fik jeg mulighed for allerede første dag, for vi spillede 11 mod 11. Man kan godt se, at hver enkelt spiller er bedre på bolden end nogle af de spillere, jeg normalt spiller med, forklarer han.

Den tidligere Lyngby-spiller har været i prægtigt spillehumør i denne sæson, og i det tyske fodboldmagasin Kicker har han det bedste karaktersnit af samtlige spillere i 2. Bundesliga.

Nu skal den gode form så overføres til landsholdet, hvor Poulsen primært bejler til en plads på højrekanten i Olsens foretrukne 4-2-3-1-formation.

- Hvis vi spiller med et tomandsangreb, vil jeg kalde mig angriber. Men hvis vi spiller 4-2-3-1, er jeg højre kant. Jeg er endnu ikke stærk nok med ryggen mod mål til at spille eneangriber. Det er heller ikke den måde, jeg bedst udnytter min hurtighed, siger han.

Yussuf Poulsen er noteret for hele 51 kampe på forskellige danske ungdomslandshold.

/ritzau/