Landsholdskonflikt: Hård tone var udtryk for frustrationer

Undervejs i forløbet om en ny landsholdsaftale har tonen skiftevis været forsonende og fjendtlig mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen.

Når bølgerne ind i mellem er gået højt, så har det været et udtryk for frustration.

Det siger Spillerforeningens direktør, Mads Øland.

- Når tonen er blevet skinger - også fra nogle af vores spillere - så er det fordi, man har været reelt frustreret over, hvad modparten siger. Sådan tror jeg også, det har været den anden vej rundt.

- Selvfølgelig er der også udmeldinger, som har været et led i forhandlinger. Men man må også huske, at de skingre udmeldinger kom for 14 dage siden. Den seneste uge har udmeldingerne været mere strukturerede, siger Mads Øland.

Undervejs har Spillerforeningen været ude efter DBU, som man mener, greb forhandlingerne for hårdt og forkert an ved blandt andet at sende breve direkte til de enkelte spillere.

Samtidig meldte DBU sidste søndag ud, at Spillerforeningen uforståeligt og pludseligt forlangte flere penge til spillerne.

Forhandlingerne har dog ikke været påvirket af tonen i pressen, siger DBU-direktør Claus Bretton-Meyer.

- Jeg vil ikke forholde mig til dialogen, der har været i pressen. Men den dialog, jeg har haft med mit forhandlerteam og Spillerforeningen, har været positiv, og vi har haft lejlighed til at grine lidt undervejs.

- Det er ikke min oplevelse, at en skinger tone i pressen har haft indflydelse på forhandlingerne, slår Claus Bretton-Meyer fast.

Trods mundkløveri endte forhandlingerne lykkeligt. DBU og Spillerforeningen kunne lørdag præsentere en aftale for A-landsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet, som begge parter er tilfredse med.

/ritzau/

 

Dagens Gossip