Landsholdsrolle har givet formsvag skytte ny selvtillid

Man så et længe ventet glimt af sidste sæsons kanonskytte, da Anne Cecilie Dornonville de la Cour kom på banen mod Rusland i EM-kvalifikationskampen i Næstved i lørdags.

Højrebacken, der har haft et mislykket halvt år siden sommerskiftet fra Silkeborg-Voel til København Håndbold, spillede frigjort i landsholdstrøjen og tordnede tre bolde op i det russiske målhjørne.

Det gav en tiltrængt succesoplevelse, og nu handler det om at ride videre på bølgen i weekendens OL-kvalifikationskampe mod Rumænien, Montenegro og Uruguay.

- Det var rart at få hævet mit niveau og få vist, at jeg ikke har glemt det, jeg gjorde i Silkeborg-Voel sidste år, siger Anne Cecilie Dornonville de la Cour.

Der bliver god brug for flere langskud fra hendes potente venstrehånd i de vigtige landskampe, hvor Danmark er uden de sædvanlige førstevalg Line Jørgensen og Louise Burgaard på pladsen som højre back.

- Jeg skal give den fuld gas, og gøre hvad jeg kan. Der er nogle rigtig dygtige højrebacks, som ikke er med, så jeg må prøve at byde lige så godt ind, som jeg gjorde mod Rusland i lørdags, siger hun.

I sidste sæson i Silkeborg-Voel var hun en af håndboldligaens mest scorende spillere, men hun har slet ikke kunnet finde samme målfarlighed i København Håndbold, hvor hun af samme årsag har tilbragt meget tid på bænken.

Landskampene har været en ny start for den 22-årige bagspiller, som tilsyneladende har fundet sig bedre til rette under landstræner Klavs Bruun Jørgensen, end hun gør hjemme i klubben.

- Jeg tror, det har noget at gøre med, at vi på landsholdet spiller på en lidt anden måde. Her har de været bedre til at spille mig op, og det har været udfordringen derhjemme.

- Det har været en fordel at skifte miljø. Der kommer nogle andre øjne på én, og man tænker på noget andet. Jeg skal prøve at hive den selvtillid, jeg fik mod Rusland, med ind i denne weekend, siger Anne Cecilie de la Cour.

Hun er en af tre højrebacks i den trup, som Klavs Bruun Jørgensen udtog fredag morgen. Konkurrenterne til spilletid i OL-kvalifikationen er Mette Tranborg og Camilla Dalby.

Danmark åbner turneringen mod Rumænien fredag aften klokken 19.

/ritzau/

 

Dagens Gossip