Landsholdsspillere hungrer efter fast spilletid

admin

425 uger siden

|

25/05/2016

Dagens topnyheder

Sommeren 2016 bliver vigtig for flere af de spillere, som i øjeblikket er med i landsholdets træningslejr i Helsingør.

Folk som Pierre-Emile Højbjerg og de særligt inviterede Jores Okore, Nicklas Bendtner og Nicolai Boilesen, der ikke er en del af truppen, står i akut mangel på en afklaring om klubfremtiden.

Førstnævnte er fortsat en del af landsholdet efter et slutteligt delvist godkendt lejeophold Schalke 04, men for alle fire gælder det, at der skal findes fast spilletid i den kommende sæson.

Mest presserende er det for Bendtner og Boilesen, som er henholdsvis fyret og frosset ude i klubregi, og der skal ske noget, hvis landsholdet igen skal blive aktuelt.

- Jeg er 24 år nu, og jeg skal bare spille fodbold. Det er det, det handler om for mig nu, konstaterer Boilesen kontant.

Derfor er den snart kontraktfrie venstreback også meget afklaret i sin klubsøgning.

- Selvfølgelig må der gerne være konkurrence, og man kan aldrig være 100 procent sikker på at spille fast, men jeg skal se en fidus i det, og det skal ikke bare være at tage den klub, der er størst rent navnemæssigt, siger han.

Også stortalentet Pierre-Emile Højbjerg skal lede efter fast spilletid et andet sted, da Bayern München har meldt ud, at det ikke bliver hos mesterholdet, hvor han er på kontrakt.

- På lang sigt er det ikke stabilt at være inde og ude hele tiden. Jeg vil gerne være en del af et hold, hvor jeg kan bidrage med det, jeg er god til, og gerne være mere en del af holdet, end jeg måske ville være i Bayern München, siger Højbjerg.

Han er klar til at træde et niveau ned på klubrangstigen for at få kontinuerligt kampgræs under fødderne.

- Nogle gange må jeg også erkende, at jeg har en alder, som gør, at jeg stadig ikke er den ældste i klassen, og derfor ved jeg også, at jeg stadig har noget at lære. Men jeg tror på mig selv, siger han.

Midtstopperen Jores Okore er netop rykket ud af Premier League med Aston Villa, og da manageren, som ikke så Okores vej, når holdkortet blev skrevet, er væk, ved den hurtige forsvarsspiller ikke, hvad fremtiden skal bringe.

Han udelukker hverken at spille i næstbedste række med Aston Villa eller at drage væk. Han har kun et enkelt krav:

- Jeg tror, det vigtigste er, at man spiller kontinuerligt hver weekend og får en masse kampe i benene, så man kan udvikle sig, siger Okore.

- Det er alfa og omega, for på den position, jeg spiller på landsholdet, er der mange gode spillere, og der er mange spillere, som får masser af spilletid i deres klubber.

Klubløse Nicklas Bendtner træner for tiden til daglig med FC København.

/ritzau/