Landsmændenes uheld kan blive europamestrenes vej til OL

For tre måneder siden var badmintonduoen Carsten Mogensen og Mathias Boe et godt bud på en dansk OL-medalje i Rio, men sådan er det ikke længere.

Lige nu er det endda usikkert, om de olympiske sølvvindere fra London i 2012 overhovedet kommer med til OL, efter at Mogensen midt i februar blev opereret for en aneurisme i hjernen.

Mens Carsten Mogensen er i gang med genoptræningen, er de nykårede europamestre Mads Conrad-Petersen og Mads Pieler Kolding klar til overtage Danmarks ene OL-plads i herredouble.

- Det er en svær periode, fordi vores tanker kredser om, hvorvidt vi skal af sted til OL eller ej, siger Mads Conrad-Petersen.

De otte bedste på den kommende verdensrangliste er kvalificeret til OL, og det står klart, at Conrad-Petersen og Pieler Kolding slutter lige uden for top-otte på en niendeplads, mens Boe og Mogensen ender som nummer otte.

- Vi er rigtig glade for OL-kvalifikationen, og at vi slutter som nier. Går vi et år tilbage, ville vi være rigtig glade for det, siger Mads Conrad-Petersen.

- Selvfølgelig er det en plads fra, at vi er sikre på at komme med til OL, så det er ubarmhjertigt.

For godt et år siden hørte han og makkeren Mads Pieler Kolding til blandt de 20-30 bedste herredoubler i verden, men duoen har langsomt arbejdet sig op mod verdenstoppen.

Nu må de to opkomlinge vente på, om Badminton Danmark alligevel sender dem til Rio i stedet for Boe og Mogensen, hvis det vurderes, at Mogensen ikke når at komme op i fulde omdrejninger.

- Vi har gjort alt, hvad vi kunne og kunne ikke gøre det bedre, så nu er det op til badmintonforbundet at vurdere, hvordan Carsten har det. Det kan vi ikke styre. Vi har lagt maksimalt pres på, siger Mads Conrad-Petersen.

- Der er næsten ingen med til OL, som vi ikke har slået. Hvis vi kommer med, så tror vi på, at vi kan gøre det godt.

- Der er mange, vi kan tabe til, men ingen vi ikke kan slå til OL. OL er det ultimative mål for os, og vi håber, at det er os, der bliver valgt, siger han.

- Hvis Boe og Mogensen havde kvalificeret sig som otter og stod snorlige, så ville vi vide, at de skulle med, men nu er situationen én, som ingen havde håbet.

- Vi er kede af det på Carstens vegne, men vi kan se, at han har det meget bedre. Om det er godt nok til at spille OL, ved jeg ikke. Det er ikke mig, der er inde i Carstens krop, siger Mads Conrad-Petersen.

Conrad-Petersen og Pieler Koldings langsigtede mål er at komme med til OL i 2020 i Tokyo. Til den tid vil de to spillere være 32 år.

/ritzau/

 

Dagens Gossip