Landsret frifinder EBH Bank-chefer for kursfup

En tidligere direktør og en tidligere fondschef i den kuldsejlede EBH Bank er i Vestre Landsret blevet frifundet i sag om kursfup.

Dommen er faldet mandag eftermiddag og er en omgørelse af en byretsdom fra Hjørring fra juni 2013, hvor begge mænd blev idømt ubetingede fængselsstraffe.

Den tidligere direktør i EBH Bank Jens Nielsen blev i byretten idømt tre måneders ubetinget fængsel, mens bankens daværende fondschef Henrik Sylvest Larsen blev idømt 60 dages ubetinget fængsel.

Sagen drejer sig om kursen på aktierne i det aarhusianske firma Trifork A/S, som omkring årsskiftet 2007/2008 fik et løft.

Ifølge Bagmandspolitiet, som har været anklagemyndighed i sagen, skyldtes løftet, at de tiltalte havde manipuleret med kursen, men det afviser Vestre Landsret altså.

Advokat Andro Vrlic er forsvarer for Henrik Sylvest Larsen, og han er tilfreds med dommen.

- Nu er det anden gang, at der sker frifindelse i en sag om EBH Bank i landsretten. Det tyder på, at Bagmandspolitiet og Finanstilsynet har lagt et forkert snit og ikke har haft kompetencer nok til at forstå sagerne, siger han til Ritzau.

Vrlic henviser til en dom, hvor to direktører og tre medarbejdere i EBH Bank i foråret blev frifundet i landsretten efter at være blevet idømt fængselsstraffe ved byretten.

Sagerne udspringer af den samme efterforskning, som Bagmandspolitiet har stået for i forlængelse af krakket i EBH Bank.

I banken blev alle telefonsamtaler ind og ud af huset optaget, og det er blandt andet med baggrund i optagelser af tusindvis af samtaler, at der er blevet rejst tiltale i sagerne.

I næste uge begynder endnu en stor sag i EBH-komplekset ved Retten i Hjørring. Sagen kommer til at løbe over 40 retsdage.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip