Landsret frifinder ung mand for voldtægt i Holstebro

En 18-årig mand kunne mandag ånde lettet op og forlade Vestre Landsret i Viborg som en fri mand, efter at han blev frifundet for voldtægt.

I Retten i Holstebro blev han i februar idømt to og et halvt års fængsel og udvisning for bestandig for at have voldtaget en 24-årig kvinde i Holstebro nytårsmorgen.

Men i Vestre Landsret var de seks dommerstemmer delt midt over, og dermed er den unge mand frifundet, skriver Dagbladet Holstebro-Struer på sin hjemmeside.

- Vi har hele tiden troet på det resultat, siger mandens forsvarer, Bjarne Vium, til avisen.

Kvinden har forklaret, at hun nytårsmorgen ved 04.30-tiden blev trukket ind i en baggård ved Enghaven 13 og voldtaget.

Den 2. januar gik manden selv til politiet og forklarede, at han havde haft sex med kvinden, men at det var sket frivilligt. Han blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet.

Allerede i grundlovsforhøret forklarede han, at det var kvinden, der havde lagt an på ham - en forklaring han gentog i byretten.

Et vidne forklarede i byretten, at han havde hørt parret have samleje, men at der ikke lød protester. Kort efter var den 18-årige kommet løbende forbi ham, hvorefter han hørte pigen græde og fortælle, at hun var blevet voldtaget.

Den 18-årige har selv forklaret, at han stak af, fordi han blev flov.

Efter frifindelsen vil han kræve erstatning for et halvt års varetægtsfængsling.

- Nu har vi mulighed for at søge erstatning for uberettiget fængsling, og det vil vi naturligvis gøre, siger Bjarne Vium til Dagbladet Holstebro-Struer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip