Landsret godkender langvarig sigtelse af Peter Arnfeldt

Østre Landsret blåstempler politiets langvarige sigtelse af den tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, der er sigtet for læk af Helle Thorning-Schmidts (S) og hendes ægtefælles, Stephen Kinnocks, skattepapirer.

Landsretten har tirsdag formiddag afsagt kendelse i sagen, hvor den tidligere spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) er under mistanke.

Skattepapirerne blev lækket til avisen BT kort inden folketingsvalget i 2011, og efterfølgende har Folketinget nedsat en kommission til at endevende sagen. Kommissionens beretning bliver offentliggjort inden for de nærmeste uger.

Arnfeldt har siden september 2012 været sigtet for at lække fortrolige oplysninger om statsministerparrets skatteforhold.

Ifølge retsplejeloven skal anklagemyndigheden inden for rimelig tid, efter at der rejst sigtelse, træffe afgørelse om, hvorvidt der også skal rejses tiltale - og dermed indledes en straffesag.

Efter halvandet år uden afgørelse om tiltale kan den sigtede bede retten se på sigtelsen, og det er det, Peter Arnfeldt har gjort. Arnfeldt har krævet, at anklagemyndigheden skulle pålægges at træffe afgørelse inden tre måneder.

I sommer godkendte Københavns Byret den langvarige sigtelse, men Peter Arnfeldt valgte at gå i Østre Landsret med sagen.

Landsretten lægger vægt på, at skattesagskommissionens formand, Lars E. Andersen, har oplyst, at kommissionens beretning vil blive offentliggjort i oktober eller november.

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har samtidig oplyst, at man vil træffe afgørelse i sagen snarest muligt efter offentliggørelsen.

Landsretten fremhæver, at det kun undtagelsesvist kan komme på tale, at retten går ind og fastsætter en tidsfrist. Og i Arnfeldts tilfælde vil man ikke gøre en sådan undtagelse.

Retten begrunder blandt andet sin kendelse med, at anklagemyndigheden forventeligt vil træffe afgørelse i sagen i løbet af få uger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip