Landsret hugger flere år af straf for skunkgartnerier

Skrevet af admin

20/01/2016

Mest læste i dag

Ved Østre Landsret er tre mænd og en kvinde onsdag blevet idømt lange fængselsstraffe for at stå bag skunkgartnerier på Fyn og i Jylland.

Landsretten lagde vægt på, at de enten havde været bagmænd bag organiseret skunkdyrkning eller højt placeret i hierarkiet. Alligevel mente landsretten, at de fire havde fået for høje straffe i byretten.

Hovedmanden, Xuan Loc Doan fra Odense, fik forkortet sin fængselsstraf fra seks år til fire år. Danh Phuong Doan, som var blevet idømt fem års fængsel, fik ændret sin straf til tre års fængsel. Han udvises desuden fra Danmark.

Thi Vinh Tran fik sænket sin straf fra fire år til to år og seks måneder. Hun blev dog onsdag udvist betinget ved landsretten, hvilket hun havde undgået ved byretten.

En sidste mand, som havde en mere underordnet funktion, blev idømt et år og tre måneders fængsel mod et år og ni måneders fængsel ved byretten. Han blev ligeledes udvist betinget.

De kortere straffe skyldes til dels, at rigsadvokaten har udsendt en ny instruks for, hvordan man udregner mængden af hash i skunk. Skunk er en særlig potent form for cannabis og er en krævende plante.

Tre andre med vietnamesisk baggrund er tidligere blevet dømt i sagen, som drejer sig om skunkgartnerier i Glasbjerg, Morud, Broby og Agerskov. Det blev også forsøgt at dyrke skunk i Fredericia og Daugbjerg.

Skunkdyrkning kræver store mængder af elektricitet, og ligesom i tidligere sager er et elselskab blevet snydt for store summer. Denne gang er det EnergiFyn, som er blevet snydt, fordi forbruget blev ført uden om elmåleren.

/ritzau/