Landsret: Mand i Kundby-sag slipper ikke for isolation

Skrevet af admin

18/01/2016

Mest læste i dag

Den 24-årige mand, der fredag blev varetægtsfængslet i Retten i Holbæk i en mørkelagt sag, undgår ikke isolation.

Manden har ellers sammen med sin forsvarer kæret to kendelser, men Østre Landsret har mandag stadfæstet kendelserne fra i fredags, oplyser retten til Ritzau.

Da den unge mand, der ifølge flere medier har været i Syrien for at lære om våben, fredag var for en dommer, foregik det for såkaldt dobbeltlukkede døre, så offentligheden ikke kan få at vide, hvad han er sigtet for.

Retsmødet endte med, at han blev varetægtsfængslet frem til 9. februar. Indtil 26. januar skal han sidde i isolation.

Samme udfald blev det også torsdag, da en kun 15-årig pige også blev fremstillet for dobbeltlukkede døre. Men ifølge Ritzaus oplysninger er pigen sigtet for at have været i besiddelse af sprængstoffer.

Flere medier erfarer, at pigen også er sigtet for billigelse af terror.

Pigens forsvarer, advokat Nima Nabipour, oplyser til Ritzau, at han sammen med sin klient ikke har taget stilling til, om kendelserne skal kæres.

Nima Nabipour har overtaget klienten, så han har endnu ikke overblik over omfanget af sagen.

Det er højst usædvanligt, at pigen er røget i isolation og ikke er blevet anbragt i såkaldt surrogat på sikrede institutioner.

Det undrer da også Nima Nabipour.

- Jeg synes jo, at hendes lave alder taget i betragtning er det meget uhensigtsmæssigt, at hun isolationsfængsles. Hun burde have siddet i surrogat i en institution for unge, siger han.

Sagen begyndte at rulle onsdag, da politiet sammen med blandt andre hærens ammunitionsryddere ransagede pigens hjem i Kundby ved Holbæk. Politiet har ikke ønsket at oplyse, hvad der blev fundet ved ransagningen.

Den danske pige er konverteret til islam og har ifølge flere medier udtrykt sympati for hellig krig på nettet.

Fredag blev så den 24-årige mand fremstillet i grundlovsforhør.

/ritzau/