Landsret nedsætter straf til unge i Grenaa-narkosag

Fem narkodømte unge fra Grenaa fik fredag deres straffe nedsat væsentligt i Vestre Landsret. En er simpelthen blevet frifundet. Sagen handler om indsmugling af narko fra Holland.

Det oplyser Vestre Landsret i en pressemeddelelse.

I Retten i Randers blev alle fem unge i januar idømt hårde straffe for flere tilfælde af indsmugling af narkotika, blandt andet blev tre af dem dømt for indsmugling af fem kilo ketamin. Men dette forhold har landsretten frifundet dem for.

Det betyder, at hovedmanden i sagen - den 21-årige Frederik Præst - fik nedsat sin straf fra otte års fængsel til fem års fængsel.

To andre unge, der begge er 19 år, fik i byretten hver fem års fængsel, men i landsretten slap den ene med tre måneders fængsel, mens den anden blev frifundet.

Frederik Præst blev i landsretten dømt for indsmugling af 159 gram kokain og knap halvandet kilo MDMA, som bruges i ecstasypiller, fra Amsterdam.

Medgerningsmændene i denne del af sagen - den 20-årige Nicklas Frederiksen og den 22-årige Mickey Madsen - fik i landsretten nedsat deres straf fra hver fire års fængsel til tre års fængsel.

Under sagens behandling i retten er det kommet frem, at det var et liv med misbrug af hash og andre stoffer, der førte de unge ind på en karriere som narkosmuglere.

Forbruget af stoffer blev på et tidspunkt så omfattende, at de gik gang med selv at smugle stoffer ind i landet for at finansiere det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip