Landsret: OK at Ekstra Bladet viste topløs Penélope Cruz

Det var ikke strafbart, da Ekstra Bladet på sin hjemmeside viste billeder af den spanske filmstjerne og måske en af verdens smukkeste kvinder, Penélope Cruz, topløs.

Det har Østre Landsret mandag stadfæstet i en ankesag.

I september 2013 bragte Ekstra Bladet billeder af Penélope Cruz på stranden uden bikinitop, og det følte den spanske skuespiller sig så krænket over, at hun lagde sag an mod Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, personligt.

- Nu kan vi konstatere, at både Københavns Byret og Østre Landsret ser anderledes på sagen end vores klient, og så er der ikke så meget mere at sige til det, lyder det fra Penélope Cruz' advokat, Kim Meurs-Gerken.

Kim Meurs-Gerken har ikke talt med sin klient endnu og kan derfor ikke kommentere, hvordan Penélope Cruz forholder sig til dagens afgørelse.

Allerede i juni sidste år i Københavns Byret blev Poul Madsen og Ekstra Bladet frifundet, men Penélope Cruz ankede dengang afgørelsen. Ekstra Bladet bragte også et billede af Penélope Cruz' søn uden bukser på stranden.

Københavns Byret vurderede dengang ikke, at Poul Madsen kunne stilles til ansvar, da han ikke var klar over, at billederne var blevet bragt før en henvendelse fra Cruz' advokat. Det samme lagde Østre Landsret vægt på.

- Afgørelsen er overhovedet ikke overraskende, men lige efter bogen. 10 dage efter billederne blev bragt på hjemmesiden, blev Poul Madsen kontaktet af Cruz' advokat, og Ekstra Bladet fjernede herefter billederne, siger Poul Madsens advokat, Carlo Siebert.

Penélope Cruz krævede i Østre Landsret 125.000 kroner samt 25.000 kroner hver til sønnen og manden, skuespilleren Javier Bardem, der også var med på stranden.

Penélope Cruz skal betale 25.000 kroner i sagsomkostninger til Poul Madsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip