Landsret: Retssag om krakket bank skal fortsætte

Topfolkene i en krakket bank har ikke kunnet overbevise dommerne i Østre Landsret om, at retssagen imod dem skal stoppe.

Finansiel Stabilitet har rejst krav om betaling af 250 millioner kroner i opgøret mod de syv personer samt revisionen i Eik Bank Danmark.

Men de sagsøgte har hævdet, at Finansiel Stabilitet - som er det statslige selskab, der overtager kollapsede banker - ikke er den rette sagsøger.

Og at landsretten derfor helt skal afvise sagen.

Imidlertid har de tre landsdommere torsdag bestemt, at sagen skal fremmes.

Præcis samme indvending har også nøglepersonerne i den krakkede nordjyske Ebh Bank ført i marken, men uden held. Højesteret har sagt, at sagen skulle fortsætte.

I torsdagens kendelse fastslår de tre dommere, at de to sager ikke på de væsentlige punkter er forskellige, når det drejer sig om at afgøre, om Finansiel Stabilitet er den rette sagsøger.

Hvornår den egentlige retssag hovedforhandles, er endnu ikke afklaret.

I sagen om Ebh Bank har Vestre Landsret for nylig besluttet, at advokater og dommere første gang mødes en dag i september 2017. Opgøret ventes at vare i mere end et år.

I Ebh Bank-sagen er kravet fra Finansiel Stabilitet på 700 millioner.

I alt har det statslige selskab rejst krav om betaling af mere end tre milliarder fra nøglepersoner i syv banker, som gik ned under finanskrisen. Blandt dem er Amagerbanken og Roskilde Bank.

Den første afgørelse i komplekset vil dreje sig den om den sag, hvor tre topfolk fra den lille rigmandsbank Capinordic Bank afkræves 400 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip