Landsret skærper straf til dødsbilist

Han gik efter at blive frifundet, men endte i stedet med at få en hårdere straf.

Sådan blev udfaldet for den 25-årige dødsbilist Mike Andreas Gloggengiehser, som torsdag er blevet kendt skyldig i groft uagtsomt manddrab ved Vestre Landsret i Kolding og idømt en straf på tre et halv års fængsel.

- Jeg synes sådan set, at strafniveauet er passende, men jeg er jo af den opfattelse, at det ikke er bevist, at det var min klient, som sad bag rattet, fortæller forsvarsadvokat Mette Grith Stage til Ritzau.

Sagen drejer sig om en ulykkelig episode i august sidste år. Her blev en 50-årig mand kørt ihjel, da han cyklede på Egtvedvej i udkanten af Kolding.

I byretten blev Gloggengiehser idømt tre års fængsel i sagen, men han ankede dommen til Vestre Landsret med krav om frifindelse.

Gloggengiehser har hævdet, at det var en anden mand, som kørte bilen, og at han sad på passagersædet.

- Retten har lagt vægt på, at et vidne ved en konfrontation har udpeget min klient som føreren, fortæller Mette Grith Stage.

Derudover har spor af glasskår spillet en stor rolle i sagen. Ved ulykken blev bilens forrude nemlig smadret i førersiden, og der er fundet spor af glas på Gloggengiehsers tøj.

Den hårde straf i sagen skyldes blandt andet, at Gloggengiehser var påvirket af stoffer under ulykken. Det bringer automatisk sagen op på et strafmæssigt alvorligt niveau, når det gælder sager om uagtsomt manddrab.

- Så har retten valgt at udløse en reststraf fra en tidligere dom, hvor min klient blev prøveløsladt to måneder før ulykken. Det, havde jeg også forventet, ville ske, siger Mette Grith Stage.

/ritzau/

 

Dagens Gossip