Landsret: Tunnelmanden får otte år og udvises

En 42-årig mand er torsdag idømt fængselsstraf og udvisning ved Østre Landsret i tunnelmand-sagen, hvor kvinder er blevet udsat for voldtægt, voldtægtsforsøg og røverier i et stisystem i København-bydelen Tingbjerg.

Et enigt nævningeting i landsretten idømte familiefaren Youssef Kharchaf otte års fængsel og udvisning til Marokko for bestandigt, og landsretten stadfæstede dermed byrettens dom.

Familiefaren er i medierne blevet døbt tunnelmanden, fordi han har huseret på et stisystem med gang- og cykeltunneler. Her væltede han kvinder af deres cykler, når de kørte alene i området.

I alt er han kendt skyldig i 12 forhold, som handler om voldtægt, voldtægtsforsøg og røverier og et enkelt tyveri.

Særligt dna-spor fra sæd og spyt fik beviserne til at veje tungt mod manden. Sporene blev efterladt, da han kyssede flere af kvinderne under overgrebene.

Da dommeren læste afgørelsen op i byretten på Frederiksberg i 2013, faldt den 42-årige Youssef Kharchaf om med et brøl og gispede efter vejret. Hans tolk, forsvarer og to betjente måtte hjælpe ham på benene, hvorefter han sad og stirrede stift frem for sig.

Samtidig brød et af ofrene for voldtægtsforsøg hulkende sammen på tilhørerrækkerne, mens andre pårørende krammede.

Manden kom til Danmark i 1998. Efterfølgende startede han i praktik og blev siden fastansat i en dansk virksomhed. Herudover har han arbejdet hos en bager på Amager og gennemført fire modulers danskundervisning.

Han har to sønner med sin kone, der lider af sklerose.

Ud over fængselsstraffen og udvisningen skal tunnelmanden betale erstatning til sine ofre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip