Landsretsafgørelse om sygehusdrab ventes først onsdag

Først onsdag vil Østre Landsret efter alt at dømme tage stilling til varetægtsfængslingen af en 29-årig kvinde, som er sigtet for drab efter flere mistænkelige dødsfald på sygehuset i Nykøbing Falster.

Sådan lyder meldingen fra kvindens forsvarsadvokat, Torben Groth Madsen, tirsdag formiddag.

- Der var tale om et fire timer langt grundlovsforhør, som skal renskrives til retsbogen, og det skal så sammen med sagens bilag sendes til landsdommerne i Østre Landsret.

- Så jeg forventer først en afgørelse i morgen eftermiddag, siger Torben Groth Madsen til Ritzau.

Advokaten repræsenterede mandag den 29-årige kvinde, som ved Retten i Nykøbing Falster blev varetægtsfængslet i foreløbig tre uger.

Retten vurderede, at politiets og anklagemyndighedens mistanke mod kvinden er begrundet i en sådan grad, at der er grundlag for at fængsle kvinden.

Torben Groth Madsen valgte på vegne af sin klient at kære afgørelsen til Østre Landsret. Her skal sagen nu bedømmes af tre landsdommere, som kan vælge enten at opretholde varetægtsfængslingen eller at løslade kvinden.

Grundlovsforhøret mandag foregik af hensyn til politiets efterforskning for dobbeltlukkede døre, og derfor er stort set ingen oplysninger om sagen sluppet ud.

Ritzau har fået oplyst, at sigtelserne mod kvinden drejer sig om manddrab efter straffelovens paragraf 237, og politiet og sygehuset har meldt ud, at sagen begyndte at rulle, efter at sygehuset søndag foretog politianmeldelse i sagen.

Hvor mange mistænkelige dødsfald, der er rejst sigtelse for, er endnu uvist.

Angiveligt er der tale om en ansat på sygehuset, men det har ikke været muligt at få det bekræftet fra officielt hold.

Ifølge Ekstra Bladet er kvindens Facebook-profil blevet lukket, men hun skulle inden anholdelsen i en Facebook-opdatering have beskrevet en vagt på sygehuset, hvor der havde været flere dødsfald.

/ritzau/

 

Dagens Gossip