Landsretten frifinder far for mishandling af lille søn

En nu 38-årig far blev sidste år idømt halvandet års fængsel for talrige overgreb med karakter af mishandling mod sin søn, fra han var tre år.

Men sagen blev anket til landsretten, der mandag har afsagt en dom, som lyder noget anderledes end den fra byretten i Næstved sidste år.

I Østre Landsret er straffen blevet nedsat til otte måneders fængsel. Og da den 38-årige allerede har siddet varetægtsfængslet i 10 måneder, løslades han nu.

Han er dømt for at have udøvet vold efter straffelovens paragraf 244 mod sin søn, men landsretten mener ikke, at det har karakter af mishandling.

Volden skulle være foregået mellem 2006 og 2014 og bestod af lussinger, slag med knytnæve og spark.

I anklageskriftet står det beskrevet, hvordan den nu 38-årige far også tog kvælertag på sønnen. I et tilfælde løftede han sønnen op og kastede ham ned på gulvet, så drengens hoved ramte væggen.

Manden er også dømt for at have taget fat i drengens hoved og slået det hårdt ned i en madkasse.

- Hvis man udøver 244-vold, som er simpel vold, systematisk, kontinuerligt og med en indre sammenhæng over en længere periode, bliver det løftet op til 245-vold og bliver kategoriseret som mishandling, siger den dømtes forsvarer, Karoline Normann, til Ritzau.

- Han har udøvet vold mod sin søn, men retten mener ikke, at det har sådan en karakter, at det er mishandling, siger hun.

Faren er af landsretten frifundet for at have truet drengen med at slå ham ihjel og for at beordre sønnen til at gøre rent i hele huset.

Retten mener heller ikke, at det er bevist, at han har brækket halsen på flere killinger foran drengen og hakket dem over med en spade.

Faren var i byretten dømt til at betale erstatning til drengen, men landsretten mener ikke, at volden var så grov, at den skal udløse erstatning.

Forsvareren vil nu overveje, om hun vil ansøge om at anke dommen til Højesteret. Hun mener umiddelbart, at otte måneders fængsel for 244-vold er i overkanten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip